חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תביעה להגדלת מזונות הוגשה תוך ניצול לרעה של זכות הנגישות לביהמ"ש

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין פ. א נגד א. א

בית המשפט לענייני משפחה בקריות דחה תביעה של אם, אשר הוגשה באמצעות עו"ד במינוי מטעם הסיוע המשפטי, להגדלת מזונות. השופטת אספרנצה אלון קבעה, כי האם לא הוכיחה שינוי נסיבות מהותי אשר חל לאחר מועד מתן פסק הדין המקורי. עוד נקבע, כי יש לדחות את התביעה מהטעם של שוויון בזכות הנגישות לביהמ"ש. נפסק, כי פניית התובעת לבית המשפט בהליך הנוכחי בפרק זמן כה קצר (כשנה לאחר שביהמ"ש דן ופסק מזונות לקטינים בהליך נפרד ועצמאי), ובהיעדר עילה מהווה חוסר תום לב וניצול לרעה של זכות הנגישות לביהמ"ש, תוך פגיעה בנתבע ובבעלי דין אחרים המבקשים את יומם בבית המשפט.

לדברי השופטת אלון, נוצר מצב אבסורדי בו בעלי דין המיוצגים ע"י עו"ד מטעם הסיוע המשפטי פוגעים בזכות השוויון כלפי בעלי דין שאינם מיוצגים ע"י הסיוע המשפטי, שכן בעל דין המיוצג ע"י הסיוע המשפטי רשאי להגיש תוך פרק זמן קצר וללא הגבלה תביעה שנייה להגדלת מזונות ו/או להגיש עשרות בקשות ו/או להאריך בדיונים שכן אינו נושא בתשלום אגרה ו/או בתשלום שכ"ט עו"ד. "מצב זה אינו תקין, שכן הוא פוגע בזכות השוויון בין בעלי דין ומעניק באופן פרדוקסאלי יתרון לבעלי דין המיוצגים ע"י הסיוע המשפטי..".

לפסק הדין בעניין פ. א נגד א. א

למדור משפחה וירושה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות